Sappige kippenpoten met een kruiden-sausje

Sappige kippenpoten met een kruiden-sausje

Sappige kippenpoten met een kruiden-sausje

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

2 el pijnboompitten
2 fijngesneden teentjes knoflook
3 el olijfolie
zout en peper

Bereiden

Rooster 2 el pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan.
Bak 2 fijngesneden teentjes knoflook 3-4 min op zacht vuur in 3 el olijfolie. Voeg 4 met zout en peper bestrooide (gehalveerde) kippenpoten toe en bak ze in 20-30 min rondom bruin en gaar. Keer ze regelmatig. Neem de kip uit de pan. Voeg dunne reepjes schil en het sap van 1 citroen toe aan het achtergebleven braadvet en roer de aanbaksels op de bodem van de pan goed los. Neem de pan van het vuur en voeg 2 el fijngesneden peterselie, 2 tl fijngesneden dragon en zout en peper naar smaak toe.
Serveer de kip met de saus en de pijnboompitten. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus